Slaapoefentherapie bij Mensendieck Praktijk Elzakkers in Bergen op Zoom en in Halsteren

Neem contact op!

Hebt u moeite met inslapen, doorslapen, wordt u te vroeg wakker of hebt u last van combinaties hiervan? Hebt u slaapritmeproblemen, kunt u moeilijk naar bed gaan, of hebt u behoefte aan lang uitslapen? Sinds 2017 kunt u met slaapoefentherapie bij Mensendieck Praktijk Elzakkers deze patronen doorbreken, waarna u beter uitgerust wakker wordt.

Een brede kijk op nachtrust

De dag beïnvloedt de nacht en de slechte nacht heeft invloed op uw dag. Als u slecht slaapt of slaap tekort komt, hebt u hier last van tijdens uw dagelijks functioneren. U hebt bijvoorbeeld vermoeidheidsklachten, of last van overmatige slaperigheid, van concentratieproblemen, vergeetachtigheid, een kort lontje, doemdenken, een moedeloos gevoel of van piekeren.

Daarnaast beïnvloeden uw gevoel, uw denken, handelen en uw omgeving uw nachtrust. Een slaapprobleem is daardoor een 24-uurs probleem. Chronische slapeloosheid heeft gevolgen voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Wat doet de slaapoefentherapeut?

Slapeloosheid heeft een grote gedragsmatige component. Een slaapoefentherapeut helpt mensen door middel van bewustwording en gedragsverandering. Slaapoefentherapeuten behandelen uw slaapproblemen als een onderdeel van uw algemeen dagelijks functioneren en als andere klachten die overdag een rol spelen. Omdat er meerdere oorzaken kunnen zijn die leiden tot slaapproblemen, zoekt de slaapoefentherapeut samen met u naar de oorzaken op biologisch, psychologisch en sociaal vlak. Door bewustwording en gedragsaanpassing in de dag wordt de slaap beïnvloed in de nacht.

De slaapoefentherapeut richt zich met name op de 'zachte' slaapproblemen, zoals insomnia, hypersomnie en bioritmeproblematiek. Ook biedt de slaapoefentherapeut nazorg (na behandeling in een slaapcentrum) voor apneu, restless leggs en parasomnieën.

Meer weten?

De aanpak is oplossingsgericht

Bij Mensendieck Praktijk Elzakkers wordt gewerkt aan zowel de duur, als de kwaliteit en het tijdstip van de slaap. De gehele dag wordt onder de loep genomen. Samen met u doorbreken we de vicieuze cirkel waarin u terecht bent gekomen bij slaapproblemen. Goed slapen kunt u leren op de volgende manieren.

  • Zelfwerkzaamheid: U krijgt waardevolle ademhalings- en ontspanningsoefeningen.
  • Educatie: we geven inzicht in, en maken u bewust, hoe slaap en slaapgedrag in elkaar zit. (incl tips)
  • Slaappatroon aan leren passen (slaaprestrictie) en stimulus controle (negatieve koppelingen met slapen eruit halen).
  • Waar nodig timemanagement en grenzen leren stellen.
  • Cognitieve gedragstherapie door positief of neutraal te leren denken, oplossingsgericht leren zijn.
Neem contact op met Mensendieck Praktijk Elzakkers-Jongeneelen

Een goede nachtrust zorgt dat je fit wakker wordt en met nieuwe energie aan je dag kunt beginnen

Neem contact op voor meer informatie